5 februari 2020

Omdat je met relatief kleine inspanning veel kunt betekenen voor een ander…

Zweit veur Leid is de eerste, echte goede doelenloop van Maastricht. Álle opbrengsten van Zweit veur leid gaan naar lokale doelen die leed verzachten. Zweit veur leid is geen wedstrijd, maar een charmant feel good evenement waar saamhorigheid centraal staat.

 

Samen starten, samen lopen, samen borrelen en samen geld ophalen. Met elkaar en voor een ander. Zweit veur Leid is een echt Maastrichts evenement voor het hele gezin. Meedoen is laagdrempelig, het gaat er niet om hoe hard je rent of hoe goed je bent. Er is geen tijdwaarneming, er zijn geen officiële drinkposten, de route is verrassend, de organisatie is goed maar niet professioneel, de gunfactor is hoog en iedereen loopt mee voor een lokaal goed doel dat leed verzacht.

Smeets Groep doet al jaren mee aan dit leuke festijn.

 

Met de opbrengst van Zweit veur Leid 2020 dragen wij een klein steentje bij aan "Credo Ontmoet" en dan met name wat betreft de inrichting van een open keuken en/of de chill plek in het huis. Credo Ontmoet is een plek waar jongeren, die al dan niet verblijven in het Credo Huis, elkaar kunnen ontmoeten, een plek waar ze zich veilig voelen en een plek waar ze geholpen worden (en elkaar helpen) om verder te komen in het leven en een plekje te vinden in de maatschappij.

Thema's