Directiesecretaresse


Vind je het helemaal geweldig om binnen een organisatie het verlengstuk te zijn van het management? Kun je snel schakelen tussen verschillende ad hoc werkzaamheden en ben je in een dynamische omgeving helemaal in je element? Zie je het als een uitdaging om de dagelijkse gang van zaken zowel secretarieel, administratief als ook organisatorisch te verzorgen binnen een bouwbedrijf? Heb je al de nodige ervaringen op dit werkvlak opgebouwd? Wil je daarnaast met veel plezier werken in een familiebedrijf met korte communicatielijnen en een gezellige sfeer? En ben je op zoek naar een baan voor de lange termijn? Lees dan snel verder!

 

Waar kom je te werken?
Bij Van Heur Bouw & Onderhoud zijn we ten gevolge van een gestage groei op zoek naar een Directiesecretaresse voor 32-40 uur per week. Binnen onze organisatie heerst een informele, professionele familiecultuur met korte lijnen waar bij iedereen de deur altijd open staat en je elkaar bij de voornaam aanspreekt. Je wordt met een warm welkom ontvangen binnen een hecht team waardoor jij je direct thuis voelt! Naast hard werken is er ook ruimte voor een lolletje op zijn tijd. Je wordt uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen en er is veel ruimte om jezelf te ontplooien. Ook worden er veel leuke activiteiten buiten werktijd georganiseerd, zoals feestavonden en de kerst- en bouwvakborrel. Daarnaast vinden wij een goede onboarding erg belangrijk. Daarom krijg je altijd vóór je eerste werkdag te horen hoe je eerste dagen eruit komen te zien en is er een gezellige en informatieve introductiebijeenkomst met andere collega's die ook starten.

 

Van Heur Bouw & Onderhoud werkt nauw samen met Smeets Bouw en Smeets Vastgoedservice in Maastricht. Allen maken deel uit van VB Groep.

 

Een dag uit het leven van... een Directiesecretaresse
Tussen 08.00 uur en 09.00 uur begin je met veel enthousiasme je werkdag op het onlangs vernieuwde kantoor in Kelpen. Tijdens het opstarten van je laptop, pak je iets te drinken en een vers stuk fruit in onze foyer. Ook begroet je je directe collega's Hanae en Nina.

Je begint je dag met het checken van je e-mail en filtert je prioriteiten. Daarna heb je kort overleg met het management over hetgeen vandaag georganiseerd en verzorgd dient te worden. De uitdaging van de dag wordt om voor volgende week een overleg te organiseren met vier externe personen en het management. Tussentijds krijg je nog een telefoontje van een opdrachtgever die graag de festiviteiten wil doornemen voor het afsluiten van zijn project.

De tijd gaat erg snel, inmiddels is het 10.00 uur en krijg je, zoals door jou verwacht, een mail van het secretariaat dat er gebak voor iedereen staat voor een nieuw project dat is binnengehaald. Daarna ga je aan de slag met de notulen van de stafvergadering eerder deze week. Parallel hieraan zet je de acties uit die tijdens het overleg zijn besproken en van organisatorische en facilitaire aard zijn.

Om 12.30 uur heb je pauze en ga je lekker een rondje wandelen met je collega's of je eet je lunch in de foyer.

Na je pauze begin je met het opstellen van de presentatie die het management aan het eind van de week houdt tijdens de maandelijkse 'bedrijfsbrede' toolbox voor de collega's die zowel intern als extern werkzaam zijn. Op basis van de door jou verzamelde informatie de afgelopen weken, stel je een concept presentatie op en mailt deze aan het management. Voor de laatste check van het concept heb je al een tijdsblok in de agenda van het management gereserveerd.

Het is 15.30 uur en hebt overleg met de directeur om de bedrijfspresentatie te updaten. De teksten en foto's van de recent opgeleverde gebouwen worden gedetailleerd besproken en toegevoegd. Op basis hiervan kun je nu ook de dames van het secretariaat de presentaties op het beeldscherm ter hoogte van de entree laten bijwerken. De dag is omgevlogen en het is tijd om naar huis te gaan. Je gaat met een tevreden gevoel naar huis en kijkt er naar uit om morgen weer terug te komen.


Wie zoeken wij?
Van Heur zoekt een Directiesecretaresse die accuraat te werk gaat, collegiaal is en het een feest vindt om samen te werken. Je bent zelfstandig, proactief en klantgericht. Je bent communicatief goed onderlegd en geeft leiding aan het secretariaat waarbij je continue oog hebt voor het resultaat. Jij bent de spin in het web voor de organisatie. Je gaat aan de slag met het voorbereiden van bijeenkomsten en het optimaliseren van informatiestromen en documentmanagement. Naast een Hbo-opleiding Managementassistent(e) en ruim opgedane ervaring, beheers je de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed in woord en geschrift.

 

Wat krijg je ervoor terug?
Van Heur biedt je een zelfstandige maar ook verantwoordelijke rol. Je ontvangt een salaris op basis van kennis en ervaring tussen de €3.250,- en €4.050,- per maand. Je krijgt direct een contract voor 12 maanden met zicht op een vast contract. Je krijgt 43 vrije dagen (25 vakantiedagen + 15 roostervrije dagen + 3 kort verzuim dagen) conform Bouw-Cao. Ook krijg je een laptop van de zaak. Vitaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en daarom kun je deelnemen aan onze collectieve zorgverzekering met eventueel nog extra korting op je aanvullende verzekering. Ook ontvang je korting op je sportabonnement en andere verzekeringen. Daarnaast word je met andere interessante arbeidsvoorwaarden beloond.

Interesse?
Ben of ken jij onze toekomstige collega? Solliciteer dan via onderstaande button vóór 25 april! Heb je inhoudelijk nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Marc Pluijmakers (Directeur): 0495 - 651 225 / mpluijmakers@vanheurkelpen.nl. Voor vragen met betrekking tot de procedure neem je contact op met Ilse Houben (P&O Adviseur) 06-30283194 / ih@vbgroep.nl.