Vacature Stagiair(e) Uitvoering MBO/HBO Schooljaar 2021-2022

Waar ga je stage lopen?

Binnen Van Heur Bouw & Onderhoud heerst een informele, professionele familiecultuur met korte lijnen waar bij iedereen de deur altijd open staat en je elkaar met de voornaam aanspreekt. Je wordt met een warm welkom ontvangen binnen een hecht team waardoor jij je direct thuis voelt! Naast hard werken is er ook ruimte voor een lolletje op zijn tijd. Daarnaast worden er veel leuke activiteiten buiten werktijd georganiseerd. Je wordt uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen en er is veel ruimte om jezelf te ontplooien. Als organisatie zullen wij er dan ook alles aan doen om jou te ondersteunen in het succesvol volbrengen van je stage. Zo kun jij je goed voorbereiden op het echte bedrijfsleven. We luisteren goed naar je wensen en opdrachten vanuit school en gaan vanuit daar een plan samenstellen dat daar goed bij aansluit. Zo word je op een leuke en professionele manier voorbereid op jouw toekomst in de bouw. Veel collega's die ooit als stagiair(e) zijn begonnen, werken nog steeds bij ons. Dus wie weet, word je na je opleiding wel onze nieuwe collega! Voordat je start, wordt er een introductiebijeenkomst georganiseerd waar je je stagebegeleider en andere stagiaires leert kennen. Ook wordt er dan nog extra informatie gegeven over wat handig is om te weten voor je stageperiode. Deze bijeenkomst wordt altijd als heel positief ervaren!

 

Een dag uit het leven van... een Stagiair(e) Uitvoering
Om 07.30 uur begin je met veel enthousiasme je werkdag op de bouwplaats van je project. Aangezien onze projecten heel divers zijn, kan dit bij een appartementencomplex, kantoor, fabriekshal of nog een ander interessant project zijn. Je trekt je werkkleding en veiligheidsschoenen aan en zet je bouwhelm op, zodat je helemaal klaar bent om te beginnen. Om de dag door te nemen, wordt eerst samen koffie gedronken. Daarna bespreek je met je stagebegeleider je werkzaamheden voor deze dag. Daarna komt de kraan aangereden die jij gaat helpen opzetten. Vervolgens ga je kozijnen lossen voor dit project. Om deze op de juiste plaats te krijgen, maak je gebruik van een mobiele kraan. Deze had je al zien aankomen en enthousiast help je de machinist met het opstellen hiervan. Vervolgens los je samen met timmerman Jo de kozijnen voor dit project en zet ze op de juiste plaats.

Het is 10.00 uur, dan zet de loodgieter de radio weer aan op 'het foute uur' van Q-Music en zingt iedereen op de bouw het komende uur mee met de foute muziek! Ondertussen wordt er gewoon doorgewerkt. Als de kozijnen op de juiste plaats staan, kan de kraan weer weg en samen met Jo zet je de kozijnen op de juiste hoogte en schroeft deze vast.

Om 12.30 uur heb je pauze en ga je samen met je collega's en onderaannemers schaften in de bouwkeet. Na je pauze ga je weer verder met Jo met het plaatsen van de kozijnen. Er moeten ook nog een aantal profielen worden gesteld, dit pakken jullie ook nog even mee. Om 15:00 uur neem je ook nog deel aan een PTU (Project Team Uitvoering) overleg waar de projectleiding en werkvoorbereiding bij aansluiten. Tijdens dit overleg wordt alles besproken van het project; wie gaat wat de komende 3 weken doen? Dus zoals je kunt lezen is een stage bij ons echt heel divers!

Het is 16.15 uur, de dag is omgevlogen en het is tijd om naar huis te gaan. Je gaat met een tevreden gevoel naar huis en kijkt er naar uit om morgen weer terug te komen. Dan kunnen deze taken onderdeel uitmaken van jouw dag: o.a. sparingen zetten, ankers stellen, prefab galerijplaten/balkon monteren, de staalconstructie van geveldragers plaatsen, maatvoering en profielen zetten. Klik hier voor het filmpje van een dag uit het leven van een uitvoerder. 

Wat krijg je ervoor terug?
Aangezien we een stagiair(e) als een toegevoegde waarde zien binnen onze organisatie, staat er uiteraard een stagevergoeding tegenover als je langer dan 8 weken bij ons komt werken:

  • MBO: € 415,38 bruto per 4 weken = € 450,- per maand (fulltime)
  • HBO: € 507,69 bruto per 4 weken = € 550,- per maand (fulltime)

Wat verwachten wij van jou?

Als je bij ons stage komt lopen, heb je zelf invloed op hoeveel je uiteindelijk uit je stage kunt halen. Dus hoe meer enthousiasme, initiatief en inzet je toont, hoe meer interessante taken je krijgt.

 

Heb je interesse in een stageplek?
Solliciteer via onderstaande sollicitatiebutton. Heb je nog vagen? Dan kun je Ilse Houben (P&O Adviseur) mailen, appen of bellen op 06 - 30 28 31 94 / ih@vbgroep.nl.