Vacature Stagiair(e) Werkvoorbereider MBO/HBO Schooljaar 2021-2022

Waar ga je stage lopen?
Binnen Van Heur Bouw & Onderhoud heerst een informele, professionele familiecultuur met korte lijnen waar bij iedereen de deur altijd open staat en je elkaar met de voornaam aanspreekt. Je wordt met een warm welkom ontvangen binnen een hecht team waardoor jij je direct thuis voelt! Naast hard werken is er ook ruimte voor een lolletje op zijn tijd. Daarnaast worden er veel leuke activiteiten buiten werktijd georganiseerd. Je wordt uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen en er is veel ruimte om jezelf te ontplooien. Als organisatie zullen wij er dan ook alles aan doen om jou te ondersteunen in het succesvol volbrengen van je stage. Zo kun jij je goed voorbereiden op het echte bedrijfsleven. We luisteren goed naar je wensen en opdrachten vanuit school en gaan vanuit daar een plan samenstellen dat daar goed bij aansluit. Zo word je op een leuke en professionele manier voorbereid op jouw toekomst in de bouw. Veel collega's die ooit als stagiair(e) zijn begonnen, werken nog steeds bij ons. Dus wie weet, word je na je opleiding wel onze nieuwe collega! Voordat je start, wordt er een introductiebijeenkomst georganiseerd waar je je stagebegeleider en andere stagiaires leert kennen. Ook wordt er dan nog extra informatie gegeven over wat handig is om te weten voor je stageperiode. Deze bijeenkomst wordt altijd als heel positief ervaren!

 

Een dag uit het leven van... een Stagiair(e) Werkvoorbereider
Je begint met veel enthousiasme je werkdag om 08.00 uur op ons kantoor in Kelpen-Oler. In overleg met Frank (je stagebegeleider) bespreek je je werkzaamheden voor deze dag. Daarna ga je samen met hem aan de slag voor een van je projecten. Je hebt van meerdere partijen tekeningen ontvangen van o.a. kozijnen, vloeren en balkons. Via BIM en Solibri beoordelen jullie of alles passend is en worden de tekeningen tot één geheel gebracht.

De tijd gaat erg snel, inmiddels is het al 10.00 uur en je krijgt een mail dat er gebak voor iedereen in de kantine staat voor een nieuw project dat is binnengehaald. Je hebt nog een Veiligheid & Gezondheidsplan (V&G) dat opgesteld moet worden en je maakt een planning voor een van je projecten.

Om 12.30 uur heb je pauze en ga je lekker een rondje wandelen met je collega's of je luncht in de kantine.

Hierna krijg je nog een aantal mails en telefoontjes van je collega uitvoerders en werkvoorbereiders die je zo goed mogelijk probeert te helpen. Ook bestel je samen met de uitvoerder de materialen van een van de projecten om te zorgen dat deze op tijd in productie zijn. Het is 15.30 uur, je hebt samen met Frank en de projectleider een inkoopgesprek waarvoor je al eerder een prijsspiegel hebt gemaakt. Gezamenlijk voer je dit gesprek en de volgende dag werk je het gevoerde gesprek uit in een inkooprapportage.

De dag is omgevlogen en het is weer tijd om naar huis te gaan. Je gaat met een tevreden gevoel naar huis en kijkt er naar uit om morgen weer terug te komen. Je legt alvast je werkschoenen en helm klaar, want je gaat morgen op de bouwplaats werken om te kijken naar hetgeen dat je vandaag hebt voorbereid. Dan kun je je werk in de praktijk bekijken en staat er een werkplekinspectie op de planning. Klik hier voor het filmpje van een dag uit het leven van een werkvoorbereider.

 

Wat krijg je ervoor terug?
Aangezien we een stagiair(e) als een toegevoegde waarde zien binnen onze organisatie, staat er uiteraard een stagevergoeding tegenover als je langer dan 8 weken bij ons komt werken:

  • MBO: € 415,38 bruto per 4 weken = € 450,- per maand (fulltime)
  • HBO: € 507,69 bruto per 4 weken = € 550,- per maand (fulltime)

 

Wat verwachten wij van jou?
Als je bij ons stage komt lopen, heb je zelf invloed op hoeveel je uiteindelijk uit je stage kunt halen. Dus hoe meer enthousiasme, initiatief en inzet je toont, hoe meer interessante taken je krijgt.

 

Heb je interesse in een stageplek?
Solliciteer via onderstaande sollicitatiebutton. Heb je nog vagen? Dan kun je Ilse Houben (P&O Adviseur) mailen, appen of bellen op 06 - 30 28 31 94 / ih@vbgroep.nl.